Delta Centre of Excellence Test

Delta Centre har foretaget uvildige tests af de mest solgte luftsolfangere på markedet og sammenlignet dem med SolarVenti produkterne. Testresultaterne viser, at der er meget stor forskel på luftsolfangernes ydelsesevne.

Dato på testrapport: 5. september 2013

Testede modeller:
• SolarVenti SV14
• Scansun Model XL27
• Grammer Twinsolar 1,3

Testresultater:
Den maksimalt opnåede temperaturstigning af luften ligger for alle modeller mellem 15,3 til 25,8° C. Grammer har den højeste og Scansun den laveste temperaturstigning. SolarVenti modellen ligger midt imellem.

Ser man på luftskiftet derimod, er SolarVenti den klare testvinder. SolarVenti modellen har et 60-80% højere luftskifte sammenlignet med begge konkurrenter.

Dato på testrapport: 2. september 2013

Testede modeller:
• SolarVenti SV7
• Suncore 1m2
• Maxivent 1000

Testresultater:

Førstepladsen for den samlede ydelsesevne i watt/ m² går til SolarVenti’en. Den svenske konkurrent Maxivent opnår en god 2. plads.

Måler man på luftskiftet er SolarVenti den klare testvinder igen. 

Dato på testrapport: 21. august 2013

Testede modeller:
• SolarVenti SV7
• Sol Fresh 30
• SPAH 3

Testresultater:

De 2 konkurrerende produkter, er indkøbt i Spanien og Tjekkiet, men sælges også i danske Bauhaus, XL, Harald Nyborg, Davidsen og i lignende udgave i Bilka og COOP m.fl. (COOP har nu stoppet dette salg)

Anlæggene giver godt nok en del varme, men langt mindre luftskifte og watt effekt end SolarVenti SV7 modellen. På det maksimalt opnåede luftskifte giver SPAH 3 kun 50% og Sol Fresh 30 kun 25% mængde af den luft, SolarVentien er i stand til at blæse ind. Uden tilstrækkeligt luftskifte øges risiko for fugtskader i huset betydeligt.

Dato på testrapport: 31. august 2012

Testede modeller:
• Scanheat Model 400
• SolarVenti SV3

Testresultater:
Den lille SolarVenti SV3 overrasker i testen. SV3-luftsolfanger udnytter solens indstråling meget effektivt på trods af dens lille facon.

I sammenligning giver SolarVenti SV3 dobbelt så meget luft som den større Scanheat Model 400.

Dato på testrapport: 24. november 2011

Testede modeller:
• SolarVenti SV7
• Dansolar DS1
• Scanheat: Scansun XL20/ Selsius SE07 (Solgt i COOP)Test Results:

Testresultater:
Målingen viste at SolarVenti’s SV7 model havde ca. 100% højere effektiv ydelse på luftgennemstrømning end de to andre modeller.
Og hhv. 41% og 24% højere effektivitet målt i watt pr. m² (varmeudnyttelsesgrad ifht. panelets størrelse).

DanETV

DanETV (Dansk Center for Verifikation af Klima- og Miljøteknologier) har testet og godkendt en SolarVenti’s evne til at affugte sommerhuse, klubhuse mv. og derved skabe et bedre indeklima.

 

Dato på testrapport: November 12, 2013

Testede modeller:
• SolarVenti SV14

Testresultater:

Rapporten viser at en SolarVenti faktisk kan det som man lover: nemlig at få fugten i huset ned på et niveau så den ikke gør skade. Det er vigtigt at anlægget faktisk yder det, som fabrikanten lover, for at man kan vide, at det virker.

Man har målt både luftgennemstrømning og varmetilskud, som skal op på et bestemt niveau i løbet af vinteren. Derefter har man beregnet virkningen over et helt år på et typisk sommerhus på 70 m² uden nogen anden varmekilde eller ventilation end en SV14. Og den kan klare det.

Omvendt må man slutte, at et anlæg som yder væsentlig mindre end en SV14 ikke er i stand til at løse opgaven og man risikere skader på huset. Sørg derfor for en ordentlig dokumentation som denne DanETV rapport eller lignende inden et køb af luftsolfanger. Mange discountanlæg lever ikke op til reklametekster..

Se den fulde udgave af Testreporten & Verifikationsrapport 

Prøvestand til luftsolfanger

 

I perioden 2010-2011 er forskningsprojektet “Termisk solvarme” gennemført på DTU Byg. Projektets formål er at etablere en prøvestand til afprøvning af luftsolfangere samt at afprøve en luftsolfanger.

Solvarmeprodukter afprøves i henhold til norm for det pågældende produkt. Luftsolfangere afprøves i henhold til den europæiske solfangernorm, EN 12975 del 1 og 2 fra 2006 samt udkast til norm for luft-solfangere som baserer sig på solfangernormen [1,2].

DTU Byg medvirker også ved udarbejdelse af standard for prøvning af luftsolfangere som et led i projektet.

EN 12975 – Certifikation

Fraunhofer-Institut für Solare Energisysteme ISE

Institutet har testet SolarVenti i henhold til den europæiske norm EN 12975-1, der omfatter kvalitets- og sikkerhedskrav for solfangeranlæg. SolarVenti er på nuværende tidspunkt den eneste skandinaviske luftsolfanger, der er blevet testet I henhold til denne EN norm.

Dato på testrapport:
16. maj 2013

Testresultater:

SolarVenti opfylder EN kravene for solfangeranlæg.
SolarVenti er dermed EN 12975-1 certificeret.

Bemærkning:

SolarVenti A/S deltog i udviklingsarbejdet af de nye EN normer* for solfangere, så også luftsolfangere kom med. Firmaet er i fortsat dialog med instituttet om at få specificeret kravene til luftsolfangere.

* Se folder på engelsk: QAiST Understanding and using collector test standard EN 12975

Solar Keymark

Solar Keymark er et frivilligt tredjeparts certificeringsmærke for solvarmeprodukter. Mærket viser slutbrugere, at et produkt er i overensstemmelse med de relevante europæiske standarder og opfylder yderligere krav.
Solar Keymark bruges i Europa og bliver i stigende grad anerkendt over hele verden. Solar Keymark er en CEN / CENELEC europæisk markerings ordning, udelukkende beregnet til:

  • Solfangere (baseret på europæisk standard serie EN 12975)
  • Fabriksfremstillede solvarmeanlæg (baseret på europæisk standard serie EN 12976)

Solar Keymark  blev udviklet af Den Europæiske Solvarmesammenslutning (Estif) og CEN (Den Europæiske Standardiseringsorganisation)* i tæt samarbejde med førende europæiske testlaboratorier, og med støtte fra Europakommissionen. Det er det vigtigste kvalitetsmærke for solvarmeprodukter og bliver brugt over hele det europæiske marked og uden for.

*) CEN er den organisation, der udsteder det kendte ‘CE mærke’ på elektronik.