Om fordelene ved SolarVenti ventilation, affugtning og varmetilskud

Normal drift af luftsolfangeren

Under normal drift vil luftsolfangeren gå igang lige så snart solen skinner. – Solens stråler vil danne elektricitet i solcellen, som så vil få ventilatoren til at køre. Ventilatoren vil trække frisk luft gennem bagpladen, og inde i luftsolfanger-panelet vil luften blive varmet op og blæst ind i huset.

 

Ilustration af SolarVenti i drift

SolarVenti Selvkøling

Selvkøling af anlæg

På varme sommerdage, vil man ikke have behov for ekstra opvarmning. Her kan man slukke for anlægget, og takket være SolarVentis patenterede bagplade, er solfangeren i stand til at køle sig selv, så der ikke sker nogen overophedning. SolarVentis anlæg er de eneste på markedet, der kan klare sig med passiv køling også under ekstremt solrige klimaforhold. Andre modeller behøver en ekstra ventilator til det.

Afsvaling af huset

Til brug på varme sommerdage kan man yderligere tilføje en ekstra ventilator, der blæser tempereret luft ind fra nordsiden af huset, som vist i videoen.

 

Køling med SolarVenti

 

Nem udskiftning af solcellen

SV14, SV20 og SV30-modellerne bliver i dag fremstillet med en solcelle placeret i bagpladen af flere grunde:

1) Man kan erstatte solcellen på et par minutter uden specialværktøj.

2) Temperaturen i solcellen vil blive sænket med omkring 20o – 25o grader under ekstreme varmeforhold.

3) Solcellens lavere temperatur giver et højere elektrisk output for ventilatoren.

Modeller til garage, kælder og Comfort-modeller kører normalt på en lille strømforsyning i stedet, da de skal køre uafhængigt af om solen skinner – f. eks. i perioder om natten for køling eller ekstra affugtning. Elforbruget ligger her typisk på ca. 50 kr pr. år.

 

Selvrensende filter

Typisk bliver luftsolfangere solgt helt uden filter, hvilket gør at skidt, støv og kryb udefra kan komme ind i luftsolfangeren og videre ind i huset.

Nogle få modeller på markedet har et indbygget filter, så skidt og støv bliver holdt udenfor. SolarVenti modellerne har et stort effektivt filter i hele solfangerens størrelse.

Rensningen

Når du slukker blæseren på en solskinsdag, bliver den sorte absorberfilt mere end 80o grader varm, og vil derfor bevirke en selvrensende proces der udtørrer og dræber alle bakterier m.v., der kunne være i filten.