Sundt indendørsklima med solvarme

Indeklimaet i velisolerede moderne huse er normalt sundt for din varmeregning, men bestemt ikke altid for dit helbred. Problemet skyldes den manglende luftudskiftning.

Borte er de dage med naturlig ventilation gennem mange små utætheder i vore huse. I stedet finder vi tætte vinduer og døre, mens vægge og lofter er tætnet med dampspærre. Fugt på indersiden af termoruderne er blevet et tegn på en usund indeklima.

 

Ventilationen kan ikke følge med

Indeklimaet i de fleste nyere huse er søgt sikret med ventilationskanaler og friskluft-ventiler. Men ventilationen og udluftningen er i mange boliger ikke dimensioneret og indrettet, så den reelt dækker behovene og den daglige adfærd i den tætte bolig.

Er problemet alvorligt, kan det vise sig som egentlig sundhedsskadelig skimmelsvamp på vægge og i bygningsværk.

 

Sukkerklumper og sommerhuslugt

Specielt i bygninger, som ikke bruges hele året, forøges problemer med husets luftfugtighed samtidig af, at rum-temperaturen indendøre ofte er lav udenfor feriesæsonen. Den relativt lave temperatur – og de lukkede og låste døre og vinduer, – gør sommer- og fritidshuse ekstra udsat for fugt- og dårligt indeklima.

Typiske tegn er oplevelse af klam og muggen lugt – og klumper i sukkerskålen – når huset skal tages i brug i weekender eller ferieperioder.

SolarVenti uden driftsudgifter

SolarVenti’s snart 70.000 kunder har oplevet, at SolarVenti kan løse problemet med affugtning og indeklima – uden driftsudgifter. Også på dage og i perioder, hvor solen kun sjældent er fremme.

For når anlægget har været i drift et stykke tid, er den generelle fugtighed i bygningsmaterialer og inventar blevet sænket. Og livsbetingelserne for mug og skimmelsvamp tilsvarende ødelagt.

Flere og flere kunder konstaterer, at luftsolfangeren også kan bruges til at skabe affugtning og bedre indeklima i helårsbeboelse. Og i kældre, camping-vogne, både, containere, museer m.v.